Hjem Events - Barcelona Guide Utstillinger Portrett av Miro – en utstilling.
portrait of miro

Portrett av Miro – en utstilling.

Joan Miró var en kjent katalansk maler, skulptør og keramiker, kjent for sin distinkte stil som blander surrealisme, abstrakt kunst og en levende bruk av farger. Født i Barcelona i 1893, har Mirós arbeid ofte lunefulle og drømmeaktige elementer, noe som gjenspeiler hans fascinasjon for underbevisstheten og hans ønske om å utfordre tradisjonelle kunstneriske konvensjoner.

Fundació Joan Miró i Barcelona er et museum dedikert til å bevare og vise frem Mirós omfattende arbeid. Etablert i 1975 av Miró selv, fungerer stiftelsen som et kulturelt knutepunkt hvor besøkende kan utforske sin kunst og lære om hans innflytelse på moderne og samtidskunst. Museet huser en enorm samling av hans malerier, skulpturer og tegninger, og gir et omfattende blikk på hans kunstneriske utvikling og arv. Forbindelsen mellom Joan Miró og Fundació Joan Miró er dyp, da museet står som et testament til hans varige innvirkning på kunstverdenen og hans engasjement for å fremme kreativitet og kunstnerisk uttrykk.

Denne midlertidige utstillingen i museet handler om det spesielle portrettet av Joan Miró. Etter å ha flyttet til Paris under den spanske borgerkrigen, utforsket Joan Miró grafikk. Han slo seg sammen med Louis Marcoussis for å lage Portrett av Miró. Marcoussis begynte med å gravere et realistisk bilde av Miró med sine maleverktøy. Deretter la Miró til sine egne fantasifulle detaljer, som stjerner, planeter, flammer og kalligrafiske inskripsjoner, noe som gjenspeiler drømmen om å være maler-poet. Vil du se resultatet? Du kan se på det utvalgte bildet i denne artikkelen, eller komme til museet i Barcelona for å se det med egne øyne.

Portrett av Miro – en utstilling.

Sted: Fundacio Joan Miró
Datoer: 20. juni 2024 – 15. desember 2024.

Stikkord:

Dato

jun 20 2024 - des 15 2024
Pågående...

Tid

Hele dagen

Sted

Fundacio Joan Miró
Fundacio Joan Miró
Parc de Montjuïc, s/n, Sants-Montjuïc, 08038 Barcelona
Kategori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *